Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Πολίτες & Πολιτικοί συνεργάζονται

wikipolitics!

Συζητούμε το τελευταίο διάστημα για τα προβλήματα της νεολαίας, της "γενιάς των 700 ευρώ " ιδιαίτερα σε σχέση με την εύρεση εργασίας.

Να σας ευχαριστήσω για τις πρώτες εξαιρετικά χρήσιμες παρεμβάσεις σας στο ιστολόγιο. Στην ίδια λογική θα καταθέσω μία ερώτηση με θέμα «Πολιτικές στήριξης των νέων κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας» στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη αλλά με μία διαφορά:

μπορείτε να βοηθήσετε με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στην συνδιαμόρφωση του κειμένου της ερώτησης μέσα από την πλατφόρμα συνεργατικής πολιτικής wikipolitics.gr.

Η κύρια δουλειά για την πλατφόρμα έγινε από το ηλεκτρονικό περιοδικό re-public.gr και το Τμήμα Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ. Από Δευτέρα (ελπίζουμε) το in.gr και ΤΑ ΝΕΑ να αναλάβουν να το προβάλλουν και ευρύτερα.

Η προσπάθεια αυτή ξεκινά σαν πείραμα. Έχω ήδη αναρτήσει ένα σχέδιο ερώτησης το οποίο θα είναι ανοιχτό στις παρατηρήσεις σας για περίπου μία εβδομάδα. Όταν τελειώσει αυτό το διάστημα θα μελετήσω τα σχόλια και θα προσπαθήσω να ενσωματώσω τις τυχόν βελτιώσεις. Αν υπάρχει αρκετό υλικό μπορεί να καταθέσω μία δεύτερη ερώτηση για παράδειγμα. Καλό θα ήταν να μην μείνετε στο "τεχνικό" κομμάτι αλλά να χρησιμοποιήσουμε την κάθε ερώτηση για να ανοίξουμε έναν ευρύτερο διάλογο πάνω στο κάθε θέμα.

Μέσω της ίδιας πλατφόρμας μπορείτε να προτείνετε οι ίδιοι θέματα για τα οποία θεωρείτε πως οι βουλευτές θα έπρεπε να ασκήσουν κάποιας μορφής κοινοβουλευτικό ελέγχο. Καλό θα ήταν να διαβάσετε και τα σχετικά άρθρα του κανονισμού της Βουλής (άρ. 124 - 138).

Για να δούμε πώς θα πάει...